Gezonde Zaak?

Vanmorgen zag ik deze foto in mijn sportschool. Bekijk de foto. Wat zie jij en welke betekenis hecht je aan wat je ziet?

Ik stelde de vraag aan mijn fitnessbegeleider. Hij verraste mij met zijn antwoord. “ik rij vaak met mijn auto langs mijn sportschool en dat doet me schakelen naar mijn sportschool-bezoek, dat ik nog moet inplannen. Ik praatte er met hem op door. Hij leiddde de betekenis “schakelen en inplannen” van de plaat.Terwijl ik de betekenis afleidde uit het contrast tussen het autorijden en fitness, dat kun je tich nooit combineren, autorijden en gas geven maakt je lui. Jawel zei mijn fitness begeleider : door te schakelen naar inplannen van fitness blijf je alert en fit!

Interessant om betekenissen met elkaar te vergelijken…….

Ik ontving net weer een nieuwsbrief van her Kenniscentrum Sport en Bewegen. Ik reageerde met een verzoek aan de redactie van de Nieuwsbrief:

Dag redactie: op mijn fitnessplek maakte ik gister een mooie foto van een automobilist die ook aan fitness deed. Dank aan de bedenker de Goede Zaak. De contrasten kunnen niet groter en scherper afgebeeld. Kennen jullie de Goede Zaak? Ik zou gaag ism jullie Kenniscentrum met de Goede Zaak in overleg treden over welke betekenis zij hechten aan deze foto. Wie kan ik de foto toemailen?

De reactie kwam snel:

Goedendag Jan, ik denk niet dat dat voor ons geschikt is. We zijn een kennisinstituut op het gebied van sport en bewegen en vertalen kennis uit beleid, wetenschap en praktijk naar handvatten voor sportprofessionals. Groet, Sanne

Wat zie jij en welke betekenis hecht je aan wat je ziet?

Dit bericht is geplaatst in Coach. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.