Over jkdg.nl en Jan Korff de Gidts

Contact via jan(at)jkdg.nl of bel me 06 3363 0344.

Poortstraat 6, 3572 HH Utrecht

Update Januari 2024

Dit weblog functioneert inmiddels steeds meer als een voorpost voor mijn artikelen, acties. Voor 2024 en 2024 schrijf ik mijn blogs steeds meer als columns. En worden ze een bron voor mijn memoires van mijn leven. Ze vormen daarmee het topje van de ijsberg in mijn geheugen en ambitie. Ultiem omdat ik na mijn laatste werkzame jaar bij het SBi in 2008 terugkijk.  En ik hou tijd en energie over om op mijn vrijwilligerswerk vanuit het regionale burgerinitiatief Kracht van Utrecht te reflecteren. De “Kracht hebben we in super korte tijd (wel met enorm veel energie) in 2009 opgericht. Inmiddels 15 jaar geleden. Ik blijk steeds makkelijker columns uit mijn macbook te laten rollen. En hierbij gedachten om te zetten in concrete acties en oproepen naar mijn relaties in tal van netwerken, Netwerken die ik in de persoonlijke en communities-sfeer met meer en minder succes heb opgebouwd. Het in 1973 ontwikkelde beeld van twee in elkaar verweven cycli (een ecologische en een maatschappelijke) lijkt een steeds belangrijker uitgangspunt te worden voor mijn analyses. Daar zou ik een column over kunnen schrijven.

Mijn werkzame leven, mijn connecties en reacties naar duizenden connecties zijn in te zien op mijn Linkedin pagina: https://www.linkedin.com/in/jankorffdegidts/

Dit is een update van de tekst in dec 2022

Update Najaar 2018

Dit weblog jkdg.nl van Jan Korff de Gidts heb ik najaar 2018 tijdelijk benut als on-line-informatiebron voor de werkgroep Poort-Biltstraat-Stockmanhof: Rustige Woonbuurt. Het werd een succesvolle actie omdat het ons gelukt is te voorkomen dat er acht studenten in onze straat bij zouden komen.

Mail me via jan(at)jkdg.nl, bel me 06 3363 0344 als je hier meer wilt weten over succes- en faalfactoen

Ook de kwestie Overlast van studenten en de beteugeling daarvan kan daarbij aan de orde komen.

Inmiddels heb ik mijn bedrijf jkdg.nl uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Update Voorjaar 2009

Per 1 januari 2009 is Jan Korff de Gidts zelfstandig ondernemer: jkdg.nl

Ik werk graag samen met mensen die als team willen werken, die naar behoefte de ander van dienst willen zijn; met een directeur en zijn managementteam, met professionals en hun leidinggevende. Met een directeur / bestuurder, die zijn relatie met de ondernemingsraad (en andersom) productiever wil maken, of andersom. Met vrijwilligers en een bestuur van een vrijwilligersorganisatie, die van elkaar willen leren en met elkaar gezamenlijke ambitie in praktijk willen brengen

Zo ben ik nu vele jaren actief voor het regionale Kracht van Utrecht burgerinitiatief: boeiend om te zien hoe we met elkaar bouwen aan een omslag in denken over actieve mobiliteit en een leefbare stad. Zie de website voor mensen als jij en ik op http://www.krachtvanutrecht.nl  en de website voor specialisten: http://www.krachtvanutrecht-initiatief.nl/joomla/

Waar ik naar streef omschrijf ik met drie kostbare woorden: sociale, duurzame innovatie. Want van huis uit ben ik milieuchemicus: ik noem mijn werk meestal “werken aan de  chemie van de groep”.

Chemie in een groep ontstaat pas als verschillende elementen elkaar ontmoeten. En als je verschillen accepteert en oppakt ontstaan duurzame relaties.

Maar dat blijkt (januari 2024) in de praktijk veel lastiger dan ik tien jaar geleden dacht!

Contact via jan(at)jkdg.nl of bel me 06 3363 0344.  

JKdG.nl, Poortstraat 6, 3572 HH Utrecht

Invalshoeken van mijn blogs: Jij Blij, Ik Blij, Wij Blij!

In het menu kun je bij “Invalshoeken” uitwerkingen vinden van de drie functies die ik voor mensen kan vervullen: Catalysator, Coach of Camjo/camerajournalist.

Ik ben Catalysator en Animator als ik mensen over een drempel help: Chemie tussen duo’s en chemie in de groep zou je kunnen omschrijven als een proces, die energie kost; maar er zijn ook processen die energie opleveren, en daar houden mensen van! Mijn sinds 2024 geschreven colums dieneneve ervoor om dat energiegevende proces met elkaar te ontdekken. Jij Blij, Ik Blij, Wij Blij!

Ik ben Coach als ik mensen leer een visie met ambitie te ontwikkelen, die inspiratie oplevert. Hoe organiseer je – met elkaar – een stevige dialoog, zonder ruzie te krijgen?  Hoe verbeteren we de samenwerking in ons team? Hoe lossen we ons vraagstuk op? Jij Blij, Ik Blij, Wij Blij!

Ik ben Camerajournalist (Camjo) voor mensen, groepen en organisaties die op film willen vastleggen wat ambitie in praktijk brengen met hen doet. Meer weten over de aanpak? Klik HIER. Of bekijk een van de zes clipjes, die ik maakte met 10 trainingsdeelnemers en SBI training & advies met een klik HIER; of bekijk een filmpje over Nelson Mandela als inspiratiebron voor leiderschap HIER. Deze invalshoek heb ik verwaarloosd maar komt terug in foto’s en clipjes,die mijn colums begeleidden,

Deze drie in 2009 bedachte invalshoeken vindt u “getagd” in het menu aan de rechterkant van deze pagina. Mijn blogs verdienen het nog om wat strakker getagd = verbonden te worden met deze invalshoeken.

2 Reacties op Over jkdg.nl en Jan Korff de Gidts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.