Over jkdg.nl en Jan Korff de Gidts

Update December 2022.

Dit weblog functioneert inmiddels steeds meer als een voorpost voor mijn artikelen en acties. Voor 2023 ga ik mijn blogs meer beschouwen als een bron voor mijn memoires. Het vormt daarmee het topje van de ijsberg in mijn geheugen en ambitie. Ultiem omdat ik naar mijn laatste werkzame jaar bij het SBi in 2008 kan terugkijken en mijn extra vrijwilligerswerk vanuit het regionale burgerinitiatief Kracht van Utrecht vanaf januari 2009 terug zie. Ik blijk steeds makkelijker te schrijven en gedachten om te zetten in concrete acties en oproepen naar mijn relaties, die ik in de persoonlijke en communities-sfeer heb opgebouwd. Het in 1973 ontwikkelde beeld van twee in elkaar verweven cycli (een ecologische en een maatschappelijke) lijkt een steeds belangrijker uitgangspunt te worden voor mijn analyses. Mijn werkzame leven, mijn connecties en reacties naar mijn connecties zijn in te zien op mijn Linkedin pagina: https://www.linkedin.com/in/jankorffdegidts/

Update Najaar 2018

Dit weblog jkdg.nl van Jan Korff de Gidts heb ik najaar 2018 tijdelijk benut als on-line-informatiebron voor de werkgroep Poort-Biltstraat-Stockmanhof: Rustige Woonbuurt. Het werd een succesvolle actie omdat het ons gelukt is te voorkomen dat er acht studenten in onze straat bij zouden komen.

Mail me via jan(at)jkdg.nl, bel me 06 3363 0344 als je hier meer wilt weten.

>>>>

Update Voorjaar 2009

Per 1 januari 2009 is Jan Korff de Gidts zelfstandig ondernemer: jkdg.nl

Ik werk graag samen met mensen die als team willen werken, die naar behoefte de ander van dienst willen zijn; met een directeur en zijn managementteam, met professionals en hun leidinggevende. Met een directeur / bestuurder, die zijn relatie met de ondernemingsraad (en andersom) productiever wil maken, of andersom. Met vrijwilligers en een bestuur van een vrijwilligersorganisatie, die van elkaar willen leren en met elkaar gezamenlke ambitie in praktijk willen brengen

Zo ben ik nu vele jaren actief voor het regionale Kracht van Utrecht burgerinitiatief: boeiend om te zien hoe we met elkaar bouwen aan een omslag in denken over actieve mobiliteit en een leefbare stad. Zie de website voor mensen als jij en ik op http://www.krachtvanutrecht.nl  en de website voor specialisten: http://www.krachtvanutrecht-initiatief.nl/joomla/

Waar ik naar streef omschrijf ik met drie kostbare woorden: sociale, duurzame innovatie. Want van huis uit ben ik milieuchemicus: ik noem mijn werk meestal “werken aan de  chemie van de groep”.

Chemie in een groep ontstaat pas als verschillende elementen elkaar ontmoeten. En als je verschillen accepteert en oppakt ontstaan duurzame relaties.

Contact via jan(at)jkdg.nl of bel me 06 3363 0344.  

JKdG.nl, Poortstraat 6, 3572 HH Utrecht

>>>>>>>

Invalshoeken van mij weblog

In het menu kun je bij “Invalshoeken” uitwerkingen vinden van de drie functies die ik voor mensen kan vervullen: Catalysator, Coach of Camjo/camerajournalist.

Ik ben Catalysator en Animator als ik mensen over een drempel help: want er zijn processen, die energie kosten; maar er zijn ook processen die energie opleveren, en daar houden mensen van!

Ik ben Coach als ik mensen leer een visie met ambitie te ontwikkelen, die inspiratie oplevert. Hoe organiseer je – met elkaar – een stevige dialoog, zonder ruzie te krijgen?  Hoe verbeteren we de samenwerking in ons team? Hoe lossen we ons vraagstuk op?

Ik ben Camerajournalist (Camjo) voor mensen, groepen en organisaties die op film willen vastleggen wat ambitie in praktijk brengen met hen doet. Meer weten over de aanpak? Klik HIER. Of bekijk een van de zes clipjes, die ik maakte met 10 trainingsdeelnemers en SBI training & advies met een klik HIER; of bekijk een filmpje over Nelson Mandela als inspiratiebron voor leiderschap HIER.

Meer invalshoeken vindt u in het menu aan de rechterkant van deze pagina.

2 Reacties op Over jkdg.nl en Jan Korff de Gidts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.