Vragen ter voorbereiding = agenda Herijking Kracht van Utrecht-initiatief

We willen herijken door een vierslag te maken: Mee-weten, Mee-denken, Mee-werken en Mee-bepalen. Allereerst: Wie ben ik?

Ik ben Jan Korff de Gidts. In januari 2009 was ik initiatiefnemer om met tien mensen/maatjes van mij gesprekken te voeren over een maatschappelijk alternatief voor plannen voor aanleg/verbreding van autosnelwegen, o.a. door Amelisweerd. Die gesprekken leidden op 22 april 2009 tot presentatie en publicatie van “de Kracht van Utrecht”, een gezamenlijk rapport van de Vrienden van Amelisweerd en de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU). Het was een duurzaam regionaal alternatief, de toekomst van de mobiliteit.

Meer weten? Een kort overzicht van onze historie vind je op https://jkdg.nl/blog/index.php/2020/05/je-inlezen-in-ons-kvu-initiatief-en-de-thematiek-van-klimaat-leefomgeving-en-mobiliteit/ 

Ons initiatief loopt nu 11 jaar. We willen het initiatief anno 2020 met jonge mensen herijken en overdragen/aansluiting vinden bij bestaande of verwante initiatieven. Daarvoor hebben we twee motieven: De eerste is de Corona-crisis. Ook voelen we steeds meer de noodzaak tot verjonging van ons initiatief.

Ons eerste Zoom-gesprek willen we uitvoeren met 10 deelnemers, jong en oud. Richard Kres, Jos Kloppenborg, en Olivier Beens allen “ouwegetrouwen”, doen mee. Jan heeft in zijn netwerk gezocht naar vijf jonge creatieve mensen die met ons willen meedenken en meebepalen hoe die herijking er uit komt te zien. Twee jonge mensen hebben nog geen besluit tot deelname kunnen nemen. Daarnaast heeft Jan Michiel van Weele, werkzaam als onderzoeker/klimaatspecialist bij het KNMI en gemeenteraadslid voor D66 in de Bilt alsmede Roland Goetgeluk, zijn sparring partner in het Thuiswerk kunnen interesseren voor ons Zoom-gesprek.

Voor het mee-weten en mee-denken heb ik van Sebastiaan, Jeannine en Dewi bijdragen ontvangen. Zij hebben (globaal) rekening gehouden met de volgende vragen:

  1. Korte introductie van je zelf
  2. Welke vraag of opgave inzake klimaat, leefbaarheid en mobiliteit houdt je het meest bezig op dit moment?
  3. Welke kansen zie je ivm de Corona-crisis voor ons KvU-initiatief en de onze Regionale Klimaattafel Ruimte en Mobiliteit?
  4. Hoe kunnen we ons als KvU het beste positioneren in het krachtenveld van burgerinitiatieven, overheden, kennisinstellingen en bedrijven?

Vragen 2, 3 en 4 vormen dan ook de agenda voor onze Zoom-meeting. Nu zijn we zover dat we elkaar voorbereidende teksten en mijn aftrap met aandachtpsunten laten lezen.

Ik zie graag dat elke deelnemer aan ons gesprek mbv de vragen een bijdrage levert. Die uitdaging leg ik gaarne aan jong en oud voor. Kom maar op!

Tot slot: Recente Corona-maatregelen maken het inmiddels mogelijk om ipv een Zoom-meeting een “Live”-gesprek te organiseren.

Tot binnenkort!


Dit bericht is geplaatst in Coach. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.