De week van 17 januari 2011: Kracht van Utrecht heeft eigen website!

2 jaar Kracht van Utrecht

In januari 2009 nam ik het initiatief om een alternatief te schetsen voor de grootschalige, fysieke en kostbare aanpassing van de Ring Utrecht: in combinatie met slimme maatregelen op het gebied van ruimtelijke ordening, beprijzen van mobiliteit en mobiliteitsmanagement zorgt een uitgebreid openbaar vervoer- en fietsnetwerk voor verbetering van de bereikbaarheid en de leefbaarheid. Bovendien bereiken we ermee dat Amelisweerd niet opnieuw aangetast wordt omdat we de groei van het autoverkeer hebben weten te temmen.

Teamcoach

Met tien mensen maakten we binnen 8 weken ~ op de poortstraat, aan mijn eikenhouten tafel ~  een ijzersterk rapport. En een van hen, Jos Kloppenborg gaf aan dit alternatief een weergaloze naam: Kracht van Utrecht ! Ik voel me meer dan ooit (team-)coach van dit initiatief en besteed er dan ook onbetaald een groot deel van mijn tijd aan.

Meer informatie en achtergrond over ons Kracht van Utrecht-initiatief vindt u op website www.krachtvanutrecht-initiatief.nl

Missie van de Kracht als burgerinitiatief

Op onze website schrijven we: Als betrokken burgers willen wij onze prachtige stad en de fantastische omgeving mooi, groen, historisch en plezierig houden én de economische groeimogelijkheden van onze regio volop kansen geven. We hebben de handen ineen geslagen om deze dubbele doelstelling (een mooie stad en economische groei) te realiseren.

We doen dat niet alleen, we werken hierbij intensief samen met bewonersorganisaties, bedrijven en overheden.

Een mooi concept waarmee we onze aanpak vormgeven is de zogenaamde mobiliteitsladder of Ladder van Verdaas.

Doe en denk mee.

Jan Korff de Gidts, projectleider Kracht van Utrecht 2.0

Januari 2011

Dit bericht is geplaatst in Catalysator, Coach met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.