De week van 29 augustus 2011 1ste Utrechts Stadsdebat Luchtkwaliteit: “formidabel, leuk, actief”

Maandag 29 augustus organiseerde de Stichting Stop Luchtverontreiniging Utrecht (SSLU) het eerste openbare Stadsdebat over de Luchtkwaliteit in Utrecht.

Aanleiding voor het debat was het verschijnen het Utrechtse Rekenkamerrapport “Geen vuiltje aan de lucht” van 21 juni 2011. (Klik HIER voor de downloads)

De Stichting had gemeenteraadsleden en de wethouder van Verkeer gevraagd aan dit debat deel te nemen.  En Wethouder Frits Lintmeijer, Kees van Oosten (SSLU), en de raadsleden André Van Schie (VVD), Ruben Post (PvdA), Vincent Oldenborg (Leefbaar Utrecht) en Michel Eggermont (SP) namen de uitnodiging met graagte aan en gingen met initiatiefnemer Kees van Oosten van de SSLU in debat.

Als debatleider van de avond had ik in de voorbereiding aan de deelnemers gevraagd een of twee stellingen aan te leveren. Tijdens het druk bezochte debat nodigde ik de aanwezigen uit te laten zien hoe ze over de stelling dachten door zich aan de rechterkant of linkerkant van de zaal op te stellen. En vervolgens te reageren op de argumentatie van de politicus die zijn stelling in een minuut had kunnen onderbouwen.

Het werd een avond, waarin heel veel van de aanwezigen in de benen kwamen. Fraai neveneffect was ook dat de slotvraag van het debat door velen werd ingevuld: “welke maatregelen zou Utrecht extra moeten nemen om in 2015 ruim aan de wettelijke normen van de EU te kunnen voldoen”

Voor RTV-Utrecht impressies beluister het Radio-interview HIER en het TV-item HIER

Het verslag is te verkrijgen door mij een mail te zenden: jan (at) jkdg.nl

Wordt vervolgd !

Dit bericht is geplaatst in Coach. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.