College reflecteren en leren (A&O-opleiding Haagsche Hogeschool)

Dinsdag 1 februari 2010

Thema’s: Reflectie op arbeid, leren op het werk, Duo-werk

Gister de hele dag weer college geven voor gretige groep van A&O-ers Mens en Arbeid, Post HBO Haagsche Hogeschool. Deze maal voor twee thema’s: Reflecteren en leren.

Reflecteren op mens en arbeid, hoe doe jij en ik dat eigenlijk zelf? hoe leer ik dat andere mensen? Leren, hoe werkt dat eigenlijk bij jou en mij? Hoe leren mensen op het werk? Kunnen mensen wel leren op / van het werk? Die laatste vraag was voor veel mensen een eyeopener. De zienswijze van Karasek Job Demand/Job Control was de achterliggende theorie: Klik op Karasek

Het leerproces kwam mooi op gang toen ik de vraag stelde: Wat doe je als A&O-er bij een klant, van wie je niet het gevoel krijgt dat hij zou kunnen leren en reflecteren? Deelnemers vroegen na afloop enmasse om toezending van de door mij aangereikte instrumenten:

Een mooi coachingsmodel To Grow: Klik op A4-GROW-model

En checklist gebaseerd op de theorie van Antonovsky, en uitgewerkt in het met toenmalig SBI-collega Herbert Riekerk geschreven Kluwer-Katern OR en vitale organisaties. Klik op A4 Pathogene en sanatogene kenmerken.

Dit bericht is geplaatst in Catalysator, Coach. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.