Kwestie Amelisweerd/A27: Media-weergaven -> Mijn belangrijkste vraag als aanwezige actieve burger, een vraag die bestuurders, experts en politici elkaar op 1 febr niet stelden”

Op 1 februari vond er een unieke bijeenkomst in de Statenzaal plaats. Raadsleden en Statenleden kregen in een besloten bijeenkomst een Technische Briefing over de afronding van fase 1 in het ARU -onderzoek https://www.stateninformatie.provincie-utrecht.nl/Vergaderingen/Informatiesessie/2023/01-februari/19:30/230131-Alternatief-Ring-Utrecht-rapportage.pdf

De Kwestie Amelisweerd/A27 krijgt veel media-aandacht, heel Nederland kijkt mee.

Zie bijvoorbeeld de op 4 februarr van Google ontvangen tabel:

amelisweerdDagelijkse update ⋅ 4 februari 2023
NIEUWS 
Utrechts voorstel om omstreden verbreding A27 bij Amelisweerd te voorkomen – TrouwTrouw“Het plan om de snelweg bij Amelisweerd te verbreden is zeventien jaar geleden ontstaan. Toen werd er anders gedacht over autoverkeer, een gezonde …Als niet relevant markeren 
Utrecht presenteert eerste aanzet om verbreding A27 en kap Amelisweerd te voorkomenDUICEr is nog geen alternatief plan gemaakt om de verbreding van de A27 en daarmee de kap van bomen in Amelisweerd bij Utrecht te voorkomen.Als niet relevant markeren 
Kansloos of kansrijk? Dit vinden deskundigen van het alternatief voor verbreding … – Gelderlander.nlGelderlander.nlKansrijk of kansloos? Gaan stad en provincie Utrecht honderden bomen redden in Amelisweerd met hun alternatief voor verbreding van de snelweg A27?Als niet relevant markeren 
Utrecht komt met alternatief plan dat verbreding A27 tegen moet houden – ZemblaBNNVARAEn hoeven we niet te tornen aan Amelisweerd, een groene uitvalsbasis waar veel inwoners van stad en provincie aan gehecht zijn.”.Als niet relevant markeren 
Expert over Utrechts alternatief verbreding A27: ‘Terugdringen verkeer is heel ambitieus’RTV UtrechtIn die plannen moet onder andere een deel van de natuur in Amelisweerd wijken voor een verbreding van de snelweg.Als niet relevant markeren 
Provincie en gemeente komen met eerste alternatieven voor verbreding A27 – CobouwCobouwDe provincie en de gemeente Utrecht hebben voorstellen gedaan om de capaciteit van de A27 te vergroten zonder de tunnelbak bij Amelisweerd te …Als niet relevant markeren 
Regio Utrecht presenteert alternatief voor verbreding A27 – Nieuws.nlUtrecht – Nieuws.nlEn hoeven we niet te tornen aan Amelisweerd, een groene uitvalsbasis waar veel inwoners van stad en provincie aan gehecht zijn.”Als niet relevant markeren 
Regio Utrecht werkt aan alternatief voor het Tracébesluit Ring Utrecht – GroeneRuimte NieuwsGroene Ruimte… van provincie en gemeente Utrecht bouwstenen gepresenteerd voor een alternatief voor de verbreding van de bak in de A27 bij Amelisweerd.Als niet relevant markeren 
Meer zoekresultaten bekijken Deze melding bewerken
Je ontvangt deze e-mail omdat je je hebt aangemeld voor Google AlertsAfmelden | Al je meldingen bekijken 

De media maakten – denk ik gebruik van minimaal twee dingen: Het om 22.00 uur door de provincie verzonden persbericht, een half uur na net sluiten van de bijeenkomst en / of de livestream van de bijeenkomst. Het bij de bijeenkomst na de bijeenkomst gepubliceerde “ARU-rapport en de Livestream van de bijeenkomst (= een-richtingverkeer) is te lezen, rep terug te kijken en te beluisteren als je op bijgaand link Bieenkomst 1.2. 23 om 19.30 u paar keer klikt https://www.stateninformatie.provincie-utrecht.nl

Ik was er die avondmet een collega van de Kracht van Utrecht bij. “Hoe ben je hier binnengekomen?” vroegen aanwezigen. “Gewoon via de voordeur van het provinciehuis” zei ik. Ik schudde handen met vele bekenden, experts zoals prof. Henk Meurs (hallo Jan), ambtenaren (wouter en jeroen dag Jan) en bestuurders, zoals Arne Schaddelee (Hoi Jan).E r waren al zeker 20 mensen in de zaal verzameld, vooral ambtenaren en adviseurs. Ik maakte kennis met Theo Heida, projectleider van Procap, een van de ingehuurde adviesbureaus. Later bleek dat de Utrechtse wethouder met haar ambtenaren al ’s middags alle wethouder/bestuurders uit de regio U16 hadden geïnformeerd.

Het werd een imponerende en tegelijk ontluisterende bijeenkomst. Imponerend omdat vier sprekers een ingewikkeld verhaal hielden over doel en aanpak van het Alternatief Regio Utrecht (“ARU”). Er waren vragen van vier aanwezige Utrechtse Raadsleden en zes Statenleden over dit (nieuwe) verhaal. En ik dacht waar gaat dit verhaal over? Ontluisterend is het woord: Een vraag was niet gesteld: Hoe kunnen we ons plan in fase 2 ARU beter/mooier/overtuigender maken voor Den Haag om te voorkomen dat nog meer bomen gekapt gaan worden in Amelisweerd. Ik heb als 76 jarige burger, al 70 jaar in de regio woonachtig, wel ideeën. Maar de burger mocht in de Statenzaal geen vragen stellen. En thuis kon je via de livestream ook deze vraag niet stellen! Wie heeft dat zelfde gevoel, al of niet na lezing van de stukken of bekijken van de livestream?

Dit bericht is geplaatst in Coach. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.