Hoe ziet ARU-fase 2 er nu uit, bestuurders?

Op 1 februari vond er een unieke bijeenkomst in de Statenzaal plaats. Raadsleden en Statenleden kregen in een besloten bijeenkomst een Technische Briefing over de afronding van fase 1 in het ARU -onderzoek https://www.stateninformatie.provincie-utrecht.nl/Vergaderingen/Informatiesessie/2023/01-februari/19:30/230131-Alternatief-Ring-Utrecht-rapportage.pdf

Daarom hebben wij het volgende verzoek gedaan aan onze bestuutders om de regio Utrecht inzicht te geven hoe fase 2 eruit komt te zien:

Want:

Vanuit de Kracht van Utrecht hebben wij kennisgenomen van de voortgang op het regioalternatief. Er moet nog veel onderzoek gebeuren. Het glas is nog maar halfvol.

Opvallend vonden wij dat de bestuurders aan de regio geen hulpvraag stellen maar er van uitgaan dat zij het alternatief zelf voor elkaar zullen en moeten krijgen. Deze aanpak zou inderdaad kunnen werken met 1 of 2 krachtige bestuurders met de juiste contacten in Den Haag. Vanuit de Kracht van Utrecht zien wij dit als een onnodig risicovolle aanpak. Hoe zeker weten we of bestuurders in de regio zichzelf niet overschatten?

Graag willen wij helpen de regio te binden aan het regioalternatief, met inwoners, instellingen, bedrijven en regiogemeenten om het alternatief onontkoombaar te maken voor Den Haag. En om een vangnet te bieden aan onze zwoegende bestuurders.

Wij denken dat een ‘coalitie of the willing’ nodig is. Hoe mooi zou het zijn dit jaar een agenda te hebben waarin alle groepen die zich inzetten voor de leefbaarheid in deze regio zich met elkaar verbinden en aangeven hoe zij willen bijdragen om regionaal bestemmingsverkeer te verminderen en hoe onzinnig het is de A27 te verbreden ten behoeve van enen mobiliteitsgroei die de inwoners in de regio niet zien zitten.

U kunt uw aanpak van ARU-fase 2 toezenden aan contactenkvu@gmail.com

Bij wie moet ik zijn voor meer informatie over of idee voor het “ARU”?

Zoals gezegd heeft de gemeente + de provincie Utrecht samen een verkenning voor een alternatief voor de verbreding van de A27 door Amelisweerd, de ARU-verkenning van het Alternatief Regio Utrecht gepubliceerd. Het is een verslag van 14 bladzijden over de verkenning, Fase 1 .Het gaat nog niet over een echt alternatief. Dat is er pas in fase 2. Omdat niet duidelijk is hoe fase 2 eruit gaat zien. zijn we een groot voorstander van het inbrengen van ideeën en voorstellen van burgers, bedrijven en kennisinstellingen. Maar omdat de overheid daarvoor geen contact of meldpunt beschikbaar heeft hebben we de bestuurders gevraagd hoe fase 2 er uit komt e zien en hoe we – bijv als Burgerinitiatief Kracht van Utrecht? _ ideeën en suggesties kunnen verzamelen, die in fase 2 meegenomen kunnen worden.

Een samenvatting van de Verkenning “ARU” en het rapport “ARU” van 14 bladzijden is ook te lezen op de website van de gemeeente Utrecht:

https://www.utrecht.nl/nieuws/nieuwsbericht-gemeente-utrecht/regio-utrecht-presenteert-bouwstenen-voor-alternatief-verbreding-bak-a27

Jan Korff de Gidts

Kracht van Utrecht

Dit bericht is geplaatst in Coach. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.