Door tegenspraak kom je verder ?!?

Het kabinet Schoof raakt in de problemen. Artikel 68 van de Grondwet! De Tweede Kamer heeft het recht op inlichtingen van het kabinet, inclusief ambtelijke adviezen; over: een NOODWET.

Wie noemt het nut van Tegenspraak?

oud secretaris generaal van de Navo de Hoop Scheffer roemt de hierarchische organisatie van de Navo: het is een bevelstructuur. Zijn Tip naar Mark Rutte, vanaf 1 okt 2024 de nieuwe secretaris generaal van de NAVO: “Mark moet wel zij eigen Tegenspraak zien te organiseren.

Sluit aan op gesprekken met Rendell de Jong: zal hij zij tiegzegging waar maken om mij literatuur over dit onderwerp mailen? Bottom-up vs Top Down. En het vliegtuigongeluk op Tenerife, toen de gezagvoerde het beter wist en de start doorzette, ondanks tegenspraak van zijn teamleden. Wikipedia beschrijft het alsof ze erbij geweest zijn, een thriller bijna:

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Vliegtuigramp_van_Tenerife

Het incident tussen Meurs en zijn gezagvoerder was later reden om meer aandacht te besteden aan de werkstructuur in de cockpit van vliegtuigen, en de mogelijkheid dat ondergeschikten daadwerkelijk tegen een foute handelwijze van een superieur kunnen optreden is sinds die tijd bevorderd en aangemoedigd.

CRM?

In het tegenspraakprogramma van de luchtvaart (Crew Resource Management, CRM) zijn vliegtuigmaatschappijen piloten en copiloten gaan trainen om assertief te communiceren bij twijfels aan bepaalde handelingen in de cockpit. Ook leren ze om open te staan voor corrigerende opmerkingen van hun copiloot. Uit onderzoek is gebleken dat de vaardigheden na zo’n 3 jaar wegzakken, daarom krijgen de piloten regelmatig een opfriscursus.

Wat betekent tegenspraak?

Google levert 8 betekenissen: https://www.encyclo.nl/begrip/tegenspraak

Dit bericht is geplaatst in Coach. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.