Glasvezel (4) zorgt voor oplossingen

Het gedoe omtrent glasvezelkabeltjes op je stoep nadert de fase waarin naar oplossingen wordt gezocht. Of krijgen we meer zicht op “dood in de pot”?

Geprivatiseerd

Bij sommige mensen breekt nu het inzicht door het door de privatisering van staatsbedrijven de overheid verboden werd eisen te stellen aan de uitdijende telecom-markt. Staatsbedrijf PPT werd KPN en PostNL. Met de komst van glasvezel zag je je stoep vlak voor je deur veranderen van kleur: de stoep kleurde in plaats van een grijze openbare ruimte in een marktplek waar partijen als Oidido, KPN en Vodagone /Ziggo hun gevecht om de klant mochten uitvoeren. Zichtbaar voor iedereen: Twee kleuren: een groen/blauw en een oranje kabeleinde. Wat niet altijd gevoeld en zichtbaar is dat de glasvezel-klant de glasvezelaanleg betaalt. Dat is de oplossing van de markt!

Snelheid

Glasvezel maakt snellere streaming mogelijk. Dan kan Disney, Google en Amazon nog sneller zien wie er van dat snellere internet gebruik maakt. Vooruitbetaling verplicht.

Logisch toch dat Thuis Bezorgd.nl en Max Verstappen de handen in een slaan. Om de eerste te worden? Competitie in een neoliberale markt? Race naar de app en win

Hebben we dan nog ergens de overheid voor nodig?

Oplossing?

Een hoogleraar bestuurskunde introduceerde afgelopen zondag de “race to the bottom”. Wordt snelheid de dood in de pot?

Dit bericht is geplaatst in Coach. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.