Update informatie over de panelleden en hun rol in het draaiboek InitiatievenCafe Kracht van Utrecht

160415, 19:30 u

Update InitiatievenCafe Kracht van Utrecht: De functie van gespreksleider bij de pitches, de panelleden en het draaiboek voor de gespreksleider/panelleden.

Panelleden: Rianne Zandee, Frits Lintmeijer en Frans Soeterbroek.

UPDATE 1: Alle panelleden zijn akkoord met hun (inmiddels verbeterde) “CV-zinnetjes”

UPDATE 2: Precisering van de rol van het panel, inclusief rol bij de afsluiting/ROUND-UP

We verwachten alle panelleden 22 april om uiterlijk 14.30u  op Rotsoord 9 / Rotslab. Mag ook eerder. Wij zijn er al
Op https://jkdg.nl/blog/index.php/2016/04/initiatievencafe-kracht-van-utrecht-mini-pitches-en-draaiboek/ lees je de update van alle mini-pitches + het draaiboek, die ik aan alle 8 pitchers heb gemaild.
Er is heel veel belangstelling voor ons Cafe in de stad. Met pitchers  en “wij” zitten we nu al op ons streefgetal 50 deelnemers / reservelijst in de maak.
Ik doe – met Karin Visser van de gemeente – de aftrap van het Cafe om 15.00 uur
Ik zal jullie als panellid in mijn aftrap als volgt gaan voorstellen
Rianne Zandee heeft als programmamanager van een masteropleiding voor stedelijke en gebiedsontwikkeling op de Hogeschool van Utrecht 25 jaar werkervaring op het gebied van ruimte, mobiliteit en duurzaamheid en gevoel voor marketing.
Frans Soeterbroek, alias de ruimtemaker, is socioloog, adviseert en publiceert over samen stad maken en is een van de drijvende krachten achter het netwerk van Utrechts initiatieven ‘de Utrechtse Ruimtemakers’.  Als je hem hoort spreken gaat het vaak over lichter sturen, bruggen bouwen en geheugen gebruiken.
Frits Lintmeijer zette zich als oud-wethouder Verkeer en Cultuur in voor een stad die schoner en gezonder is, voor een stad waar tram en fiets het winnen van de auto. Hij is bovendien lid van de Eerste Kamer voor Groenlinks.
Nu de rol van de gespreksleider, tijdbewaking, het panel en afsluiting=ROUND-up voor het draaiboek
Gespreksleider Wibo Senders stelt na elke pitch een prangende vraag, denkend vanuit het publiek, aan elke pitcher, die nog gesteld zou kunnen worden.
Jan Korff de Gidts zal telkens voor Wibo de PITCHTIJD van 3 minuten in de gaten houden en Wibo seintje geven dat de tijd bijna op is.
Dan vraagt hij welk panellid een aanvullende vraag, of compliment of tip aan de pitcher zou willen stellen/ geven. Twee panelvragen of tips is ook goed. Het panel geeft geen beoordeling van de pitch.
De pitcher reageert daarop. Een tweede vraag of tip van (een ander lid van) het panellid is leuk.
Jullie houden als panel  in de gaten dat jullie elkaar per pitch – naar eigen voorkeur de ruimte geven:
Het is dus niet de bedoeling dat alle drie panelleden tips geven aan alle 8 pitchers. Dat is teveel van het goede.
Rianne Zandee biedt aan voor alle pitches alle tops en tips-lijstje van het panel te noteren en die aan te bieden aan degene die verslagje maakt. Ik stel voor dat Kerstin Steinhart dat maakt aan de hand van de top en tips die alle deelnemers na afloop van de middag bij haar in kunnen leveren. En waarvan zij gebruik maakt bij haar ROUND-UP, plenair om half zes. Dan is het ook passend om aan Rianne te vragen enkele tops en tips vanuit het panel  plenaair aan het publiek terig te koppelen. 
Na de acht pitches wordt het een informele setting. Rond 17.15 a 17.30 bestaat de kans dat collega Kerstin Steinhart ook een van jullie vraagt wat jullie die middag is opgevallen en wat jullie “top” en “tip” is.
Tot zover
Dit bericht is geplaatst in Catalysator, Coach, De week van ..... Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.