Imagining Tomorrow HKU project: week 1 (18-23 januari 2016)

Verbluffend en hoe mooi Robert Jan Hofhuis en zijn collega’s van alle departementen van de HKU zo’n stijlvolle en inspirerende bijeenkomst met honderden studenten weten te organiseren: in het ook zo fraaie Cinemec / Nieuwe Rode Doos in Leidsche Rijn.

Imagining Tomorrow heet het HKU-project. Alle, maar dan ook alle disciplines van het breed gegroeide HKU doen mee: ik schrok van de vele afdelingen die het HKU anno 2016 herbergt. Kunst en Economie, Visual Art, Media, Toneel omvat nog maar de helft van de HKU….

Maandag 18 januari hadden we als project-opdrachtgever een briefing met de 15 studenten die door de HKU-organisatue aan ons Kracht van Utrecht-initiatief waren toegevoegd. Kern van de opdracht was: hoe zou je kunnen de boodschap van de Kracht van Utrecht kunnen visualiseren, doelgroep: jongeren!

Zittend in de zon achter het grote glas op het immense Cinemec probeerde ik de studenten mee te nemen in het best wel complexe gedachtengoed van ons initiatief. Ik hoorde als reacties: “u heeft wel een ingewikkelde boodschap”. Van andere studenten kreeg ik te horen: “Het Openbaar Vervoer in de stad is best goed” En: “het nieuwe Utrecht CS is gaaf!” Wat is nu eigenlijk uw probleem en uw boodschap voor ons?” “U brengt ons wel erg in verwarring”, “we begrijpen u niet”.

Donderdag hadden we de debriefing, waarin de 3 teams ons elk afzonderlijk een zicht boden op wat zij voor ons zouden kunnen doen.

Verassend blij werd ik van twee team-voorstellen! En op mijn beurt werden we als Kracht van Utrecht-initiatiefnemers (alle drie van boven de 60 …) in verwarring gebracht door een ander team.

Kernboodschap van dat laatste team was zonder omhaal een fijne & een juiste, maar wel eentje die met moeite binnenkwam. Zoals een van mijn KvU-collega’s reageerde om de spanning uit de lucht te halen: Jullie bedoelen dat jullie een frisse wind door de Kracht van Utrecht zelf willen halen? “Ja” zeiden ze, en een glimlach verscheen op het gezicht van de studenten, van juist dat team. En wij bespraken de bijdrage na: “Dit team van ┬ájonge studenten heeft wel lef!” “En slaat de spijker op de kop: au!”

Inmiddels hebben we alle teams een A4 ontvangen, met hun debriefing. Als Kracht van Utrecht vinden we dat elk team “hout snijdt” met hun tekst. Komende week werken alle┬áteams aan een concretisering van hun voorstellen. In een hogedrukpan, omdat zij nota bene aanstaande donderdagmiddag reeds, om half twee hun concept-product met eind-filmpje aan ons moeten kunnen vertonen.

Als Kracht van Utrecht ben ik de gelukkige die een van de drie teams (met hun product en filmpje) mag nomineren voor de finale die de dag erop wordt gehouden in competitie met nog 10 andere opdrachtgever en een jury met o.a. Desiree Majoor van de HKU zelf. Ook op het Cinemec.

Nu al zeg: dit HKU-project is heel veel waard voor ons initiatief!

 

 

Dit bericht is geplaatst in Catalysator, Coach, De week van ..... Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.