Bezit geeft rechten ! (….en plichten?)

De column van Floor Rusman maakt het in een oogopslag duidelijk. De E-fietser heeft gewoon gelijk. Gewoon: het staat in de wet.Een E-fiets is een aankoop, zijn bezit en dat geeft rechten. Recht op voorrang en veel meer dan dat.

Bezitlozen

Als je geen bezit hebt, zoals een wandelaar, heb je geen rechten en al helemaal geen plichten. Dan komt er in de 19de eeuw een omnibus, eens door paarden getrokken, en al gauw van een motor en toeter voorzien. Wist u dat de stoep een uitvinding van de overheid is geweest. Want hoe meer trams in de stad hoe meer hinder de tram had van al die arme wandelaars, de bezitlozen, die “in de weg liepen” en daarom verplicht werden op de stoep te lopen. Bron: de Fietsrepubliek.

Een Koets voor wie status heeft.

in het Schager museum staan ze in verschillende vormen en maten. In vroeger eeuwen liet je een koets bouwen en liet je je i deze koets rondrijden om te laten zien dat je een ander mens was. Een mens met een hogere status.

Democratisering van koetsen?

Een onderzoeksvraag is wat het effect is van het rijden van koetsen voor de democratisering: in positieve zin “verder heeft geholpen” of juist in negatieve zin “de verwarring over democratisering groter heeft gemaakt”. Nader onderzoek is noodzakelijk, wordt vervolgd

Dit bericht is geplaatst in Coach. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.