Elektrische TucTuc of Taxibusjes in de zorg en kinderopvang?

Thema:  Ondernemerschap bevorderen van jongeren zonder werk: op het gebied van duurzame mobiliteit

Oproep:

ROC docenten gevraagd voor project: ROC-leerlingen en HBO’ers zorgen met elkaar voor banen in duurzame mobiliteit (E-Tuc-Tuc?, Elektrische Kindertaxi GoCab…?)

Het Kracht van Utrecht-initiatief[1] heeft samen met Labyrint-onderzoek een idee met een werkplan ontwikkeld voor Stageplaatsen, Werkervaringsplaatsen of een Leerwerktraject voor ROC-leerlingen en HBO’ers op het gebied van duurzame mobiliteit.

Meer info: in dit document:120320 Werkplan ROC-HBO Leerbedrijf GoCab Elektrische Kindertaxi?

Wij denken aan Elektrisch vervoer of transport met E-TucTuc of E-Kindertaxi voor:

* Boodschappendiensten in de wijk voor huishoudens, zieken en ouderen, i.p.v. met de auto naar de winkel of binnenstad

* Vervoer voor kinderen van thuis naar school en kinderopvang i.p.v met de auto naar school

* Vervoer van BSO/Kinderopvang-kinderen naar de natuur, zoals naar Amelisweerd en terug i.p.v binnenzitten

* Koeriers of transportdiensten (recycling / transport naar Repaircafe v.v. ?)

HBO-studenten zouden BusinessCases kunnen maken: Optie: Bakfiets buiten de schooltijden benutten voor boodschappendienst in de wijk.

Uit al deze ideeen kunnen allerlei kleine bedrijfjes ontstaan. Om dit mogelijk te maken, komen we graag in contact met ROC-/HBO-docenten.  Geef hier een reactie of stuur een e-mail aan Jan Korff de Gidts (projectleider Kracht van Utrecht) via infosoesa@gmail.com

[1] Het Kracht van Utrecht-initiatief is een groep van bewoners en experts, die nadenkt en voorstellen doet voor een omslag in denken over een meer duurzame mobiliteit in de Utrechtse stadsregio: Meer autowegen om files op te lossen helpen niet. Het autosysteem loopt vast in de stad. Onze leefomgeving staat op het spel. Wanneer 1 op de 7 automobilisten in de spits een andere keuze maakt en we fors investeren in zowel fiets- als schone OV-tramnetwerken, verlichten we de overlast van het verkeer. Nieuwe wegen zijn zo niet nodig. Meer info op www.krachtvanutrecht-initiatief.nl.

Dit bericht is geplaatst in Coach. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *