Utrechtse fiets kan de lucht in

Revolutionair plan van Bert Determeijer

http://www.ad.nl/ad/nl/1039/Utrecht/article/detail/4224427/2016/01/14/Revolutionair-plan-luchtfietsen-boven-de-stad.dhtml

Het AD/UN schreef vorige week:

“Natuurlijk is zijn plan voor een revolutionair fietspad in de lucht zowel letterlijk als figuurlijk luchtfietserij, erkent ook de bedenker Bert Determeijer. Maar er zit toch ook wel een serieuze gedachte achter, want de Utrechtse binnenstad wordt zo langzamerhand overspoeld met fietsen. Het wordt te druk op de bestaande fietspaden.”

Het mooie van Bert’s plan is dat er van de Utrechtse Fietsersbond een initiatief ligt om in Utrecht tegen luchtfietsen: Maak langs het spoor Utrecht CS naar Overvecht met de viaducten mee een prachtig snelfietspad naar De Bilt – Bilthoven / Amersfoort. En weer terug!

Zou je zo’n pad ook kunnen aanleggen vanaf Utrecht CS naar het Zuiden ¬†langs de nieuwe tramlijn naar de Uithof? Ook met de tramviaducten mee? Aansluitend op de nieuwe Rabo-fietsbrug over de sporen van Utrecht CS?

Determeijer, gepensioneerd docent en journalist: ,,Tot 2030 groeit de stad zo’n twintig procent, naar 400.000 inwoners. Daarna is het nog niet afgelopen. En nu al heeft Utrecht drie straten in de nationale top 10 van fietsdrukte. Intussen breekt de verkoop van brom-, snor- en e-fietsen jaarlijks records. Er moet dus iets gebeuren in de krappe binnenstad.”

Dit bericht is geplaatst in Coach. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *